'Xbox Series X wordt niet warmer dan 35 graden'

'Xbox Series X wordt niet warmer dan 35 graden'

De Xbox Series X wordt tijdens gebruik niet warmer dan 35 graden, zo blijkt uit een uitvoerige test.

Windows Central heeft de Series X uitvoerig getest met een warmtebeeldcamera qua hitte die er afstraalt. De hoogste temperatuur die werd bereikt tijdens het afspelen van games, was 35 graden Celsius. In standby was er een maximumtemperatuur van 25 graden voelbaar.

Daarbij moet wel gezegd worden dat de tests - die in het Verenigd Koninkrijk zijn afgenomen - tijdens het herfstseizoen zijn gedaan. In de zomer kunnen deze temperaturen dus mogelijk hoger liggen. De tests werden gedaan in een kamer waar het 18 graden was. Daarbij gaat het om tests met een warmtebeeldcamera en is dus alleen de buitenkant van de consoles getest.

Ter vergelijking: Windows Central meldt dat bij een laptop waarop World of Warcraft op ultra settings op draait, een maximum temperatuur van 39,5 graden wordt gemeten. Een Xbox One X die Monster Hunter World draait in resolution modus behaalt 56,8 graden en de PlayStation 4 met Bloodborne maar liefst 59,1 graden.

De Xbox Series X komt, samen met de Xbox Series S, op 10 november uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

18 graden in een huiskamer is best koud. Maar vraag me af hoe ze testen, want ik geloof nooit dat die AMD soc niet warmer wordt dan 35 graden, zeker niet op volle belasting.

0
test

@niqomipa idd wat een onzin dit.

0
test

@DutchDice Zeker, je hebt helemaal niks aan de temperatuur van de buitenkant van de kast. Je moet gewoon weten hoe warm de hardware zelf wordt en ik durf te wedden dat dat wel meer dan 70 graden zal zijn.

0
test

@oropher en waarom zou je moeten weten hoe warm het binnen is dan, dat hebben we bij consoles nog nooit geweten. En heb wel vertrouwen bij xbox want die hebben sinds de 360 slim geen problemen meer gehad met warmte. Hoop dat Sony deze problemen met ps5 ook heeft opgelost voor ons gamers.

0

Aanbevolen voor jou