Xbox Series X heeft bij aansluiting voelbare indicatoren voor blinden

Xbox Series X heeft bij aansluiting voelbare indicatoren voor blinden

Aan de achterkant van de Xbox Series X en Series S zitten voelbare indicatoren bij de ingangen van kabels, om zo blinden en slechtzienden tegemoet te komen.

Dat heeft Bryce Johnson van Microsoft via social media onthuld. Bij elke ingang zit een kleine, unieke verhoging dat aangeeft waar de ingang in kwestie precies voor is bedoeld. Zo moet het voor slechtzienden en blinden gemakkelijker zijn om de Xbox Series X en Series S aan te sluiten.

Johnson laat weten dat het nog geen ideale oplossing is, maar dat het in ieder geval wel helpt. Ook moet het iedereen helpen bij het bekabelen van de Xbox Series X en S, bijvoorbeeld wanneer de console met de voorkant naar voren staat en men blindelings probeert de kabels aan te sluiten.

Microsoft zet sowieso steeds meer in op het toegankelijk maken van gaming voor zoveel mogelijk mensen, waaronder mensen met een handicap. Eerder bracht het bedrijf de Xbox Adaptive Controller al uit.

De Xbox Series X en Series S komen op 10 november uit.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar hoe moet je de game dan zien lmao 😆 zinloze toevoeging

0
test

@Yakuo Middels tactiele en auditieve feedback, die door speciale controllers en headsets gegeven kan worden. Waarbij teksten in braille op een plaat kunnen worden weergegeven. Blinde mensen hebben vaak de andere zintuigen op extra scherp staan, zodat zij veel meer en veel preciezer kunnen horen en voelen dan zienden. Er staan dan ook video's op YouTube waarbij een blinde bijvoorbeeld Animal Crossing: New Horizons weet te spelen, puur door te reageren op de geluiden.

0

En nu even met de vingertjes in het stopcontact met twee gaatjes...

0

Aanbevolen voor jou