Xbox Series X en S opnieuw vaker verkocht dan de PlayStation 5 in Japan

Xbox Series X en S opnieuw vaker verkocht dan de PlayStation 5 in Japan

De Xbox Series X en S gingen in Japan afgelopen week vaker over de toonbank dan de PlayStation 5.

Dat blijkt uit cijfers van Famitsu (via VGC). De Xbox Series X verkocht de afgelopen week 3.272 exemplaren en de Xbox Series S werd 3.423 keer verkocht. Daarmee verkocht de Xbox meer dan twee keer zoveel als de PlayStation 5. Sony verkocht namelijk 2.371 discedities en 664 digitale versie van haar current-gen console. Vermoedelijk zijn de tekorten aan consoles de reden voor dit verschil.

Het is de tweede keer tijdens deze consolegeneratie dat de Xbox beter verkoopt dan de PlayStation in Japan. De Nintendo Switch blijft de populairste console met meer dan 50.000 verkochte exemplaren afgelopen week. In totaal staat de PlayStation 5 met 1,69 miljoen verkochte consoles nog wel ver boven de Xbox Series-consoles die slechts 232.000 keer over de toonbank gingen in Japan. 

Xbox probeert al jaren terrein te winnen in Japan. In totaal werden er in tijdens de vorige generaties slechts 2,3 miljoen Xbox-consoles verkocht in het land. De Xbox 360 verkocht 1,6 miljoen keer en de Xbox One en oorspronkelijke Xbox bij elkaar slechts 700.000 keer. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit zegt zo weinig, de vraag naar ps5 zal wel hoger zijn maar sony kan de vraag nog niet aan.. Verder is japan heel erg nintendo geworden die domineert in japan al sinds launch van switch en daar voor met de ds en alles.

0

@hulstpower en toch zegt het ook wel iets, mensen die nu een xbox kopen en geen ps5 investeren ook in het merk. Over 10 jaar kan dit verschil zomaar meer uitmaken dan je denkt

0
test

@Improv weet niet als xbox nu de switch uitverkocht in Japan zeg ik ja, maar dat doen ze niet. We gaan het wel zien 360 deed ook tijdje goed maar die verkopen waren later ook niet super veel zoals wii en ps3

0
test

@hulstpower Ergens wel. Want mensen die nu dus in Japan niet langer op de wachtlijst van de ps5 willen staan en toch een console kopen die totaal niet Japans gericht is kwa games zegt wel degelijk iets. Vooral in een gesloten denkwijze land als Japan waar zulke westerse stoere taal en manieren toch al weinig indruk maakt in hun game stijl is het opmerkelijk en dat zegt wel degelijk iets. Japan is niet zo onder de indruk van onze manier van doen hoor. Dus als die mensen dan ineens onze dingen pakken en accepteren en hun zuurverdiende yen aan uitgeven ten nadele van hun eigen producten betekend toch wel een doorbraak in hun per denken van Japanse games die kawaii en schattigheid hebben. En Nintendo en Sony hebben dat, beiden hebben genoeg Japanse games.en gaan dat ook nog heel veel meer krijgen ook. Maar omdat Xbox zo vrij weinig Japanse games heeft is dit toch wel een signaal dat het in Japan toch een verandering kan zijn. En nu eenmaal een Xbox kan zijn dat een volgende console daar ook meer grond heeft. Het begint dan met weinig fans, maar als ze eenmaal mensen daar kunnen overtuigen, of vooral omdat de concurrent achterblijft met leveren, dan hebben ze kans dat ze in de toekomst die mensen al meteen overtuigd hebben, en daarnaast via via anderen ook enthousiast te maken. Kan bedoel ik, hoeft natuurlijk niet te zijn. Maar veranderingen in console land gaan niet altijd snel, maar als er eenmaal een stukje aan het schroeien is kan dat langzaam ongemerkt van binnen uit branden, zelfs dat niemand het doorheeft terwijl als de vlam eenmaal zichtbaar is het al grotendeels is rond gegaan. En dat de populariteit al gemaakt is. Maar het is wel waar wat je zegt dat het nog moet blijken zodra beiden gewoon als normaal verkrijgbaar zijn. Dan pas kan de echte balans opgemaakt worden. Toch is alles mogelijk en kan problemen van Sony met leveren in het voordeel van Xbox eindigen. Maar op dit moment lacht Nintendo het hardste dat is duidelijk.

0
test

@watashi wa maurice desu. Ow ik sluit niks uit, maar ik verwacht niet dat xbox in japan gaat domineren, ps4 had het voor sony ook niet zo goed gedaan zoals in vorige delen deed het goed maar werd weg geblazen door de switch dat laat toch zien dat ze daar anders naar gaming kijken. Misschien vind men gamepass juist wat daar gamen op je mobiel en dan thuis op series s. Het is afwachten wat er gaat gebeuren maar dat micro het redelijk goed doet nu is wel een goed teken vind ook ik.

0
test

Natuurlijk zal de series nooit de ps5 en de switch life time overstijgenbij lange na niet zelfs , maar het is wel te zien dat de focus van Xbox op Japanse games meer Japanse gamers trekt. Voor xbox is het positief om te zien dat er steeds meer Xboxen daar verkocht worden. Hierdoor zullen uiteindelijk meer Japanse ontwikkelaars voor xbox gaan ontwikkelen en kom je in de buurt van 360 aantallen. Dat het een week meer is dan de ps is, is niet zulk groot nieuws maar wel dat xbox het stukken beter doet in Japan.

0

Aanbevolen voor jou