Xbox Series S heeft minder backward compatible-verbeteringen dan Series X

Xbox Series S heeft minder backward compatible-verbeteringen dan Series X

Xbox-games die backward compatible zijn ontvangen niet dezelfde verbeteringen op Xbox Series S als op Xbox Series X.

Dat laat een woordvoerder van Microsoft weten aan Video Games Chronicle. "Xbox Series S is ontworpen om de meest betaalbare next-generation console te zijn die next-gen games in 1440p en 60 frames per seconde speelt. Om de hoogst mogelijke kwaliteit qua backward compatibility te leveren die overeen komt met de visie van ontwikkelaars, draait de Xbox Series S de Xbox One S-versie van de games."

De woordvoerder vervolgt: "Wel wordt texture filtering verbeterd, ligt de framerate hoger en stabieler, zijn de laadtijden sneller en is er Auto HDR." Hoewel oudere Xbox-games dus wel beter lopen op de Xbox Series S, krijgen bepaalde Xbox 360- en Xbox-games nog meer verbeteringen op Xbox Series X. Daar kunnen sommige oude games in 4K en HDR draaien en wordt de framerate nog meer verbeterd.

Zowel de Xbox Series X als Series S lanceren op 10 november. Eerstgenoemde console kost 499 euro, de Series S kost 299 euro.

Xbox Series X en S

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Niet verrassend.

0
test

@jaquesparblue Nee inderdaad, hetzelfde verhaal als de One S/X dus wel 4K textures voor de X en niet voor de S. In ieder geval mooi dat de games alsnog profiteren van de nextgen hardware en daardoor beter draaien.

0
test

Dat de S een iets mindere bc ondersteuning heeft lijkt me niet nou niet zo heel storend.

0
test

@xeros Voor een hoop fanboys is het toch wel de reden om geen Xbox te kopen. Ironisch aangezien de Playstation qua backwards compatibility helemaal achter loopt.

0
test

@DenXD Lijkt me erg sterk dat mensen hier grote problemen van maken, bc games draaien alsnog beter op de Series S dan op de One S en wellicht qua fps en laadtijden ook beter dan de One X. Over het algemeen is het enige verschil tussen de One S en One X versie van de backcompat games de 4k textures. Dat de console die al niet native 4k ondersteunt ook geen 4k doet voor bc lijkt me niet meer dan logisch.

0

Aanbevolen voor jou