Volgens Mehdi is de huidige strategie van Microsoft voor het Xbox-merk om zijn producten niet met verlies te verkopen. "De strategie dat we break-even willen draaien of anders met een kleine winstmarge, wordt voortgezet. Daarbovenop kan geld verdiend worden aan het verkopen van extra games, de Xbox Live-service en andere functionaliteiten." 

Mehdi merkt verder op dat het produceren van de Xbox One op de lange termijn steeds goedkoper wordt. Net zoals bij de Xbox 360 kan daardoor de prijs omlaag en wordt het apparaat "nog competitiever", aldus Mehdi. Aanvankelijk ligt de Xbox One voor 499 euro in de winkels. 

Xbox 360

Microsoft is ondanks de komst van de Xbox One van plan om zijn vorige console, de Xbox 360, nog zo'n drie jaar te ondersteunen. "De twee apparaten kunnen samen bestaan. Het is niet dat de Xbox 360 niet meer werkt wanneer de Xbox One verschijnt." De Xbox One verschijnt op 22 november in 13 verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. De console komt in 2014 pas in Nederland uit.