De releasedatum heeft betrekking op de zogenaamde 'tier 1'-landen. Dit zijn er dertien in totaal: Australië, Oostenrijk, Brazilië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Mexico, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. In Nederland en België komt de Xbox One in de loop van 2014 beschikbaar. Een precieze datum is daarbij nog niet genoemd. In principe is het wel mogelijk om de Xbox One voor die tijd uit een andere regio te importeren, zij het met enkele beperkingen.

De Xbox One ligt voor 499 euro in de winkels en wordt geleverd met een controller, de vernieuwde Kinect-sensor en een headset. In de speciale Day One-edition zit ook een code om gratis FIFA 14 te downloaden. Verder zijn op de dag van lancering exclusieve games als Forza Motorsport 5, Dead Rising 3 en Peggle 2 beschikbaar. De line-up wordt aangevuld door multiplatformgames Assassin's Creed 4: Black Flag, Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs en Battlefield 4. Alle launchgames vind je hier.

De PlayStation 4 verschijnt overigens op 15 november in de Verenigde Staten, een week voor de release van de Xbox One. In Europa verschijnt de PS4 op 29 november, inclusief Nederland.