Xbox One krijgt OneGuide in februari-update | Gamer.nl

Xbox One krijgt OneGuide in februari-update | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Microsoft rolt de update vanaf vandaag uit. OneGuide was al langer beschikbaar in andere landen, maar nog niet in Nederland. Hoewel het vanaf lancering al mogelijk was om televisie te kijken met de Xbox One, voegt OneGuide een gids toe waardoor gemakkelijk programma's opgezocht kunnen worden. Op deze manier is de tv bijvoorbeeld te besturen via handgebaren of stemcommando's die de Kinect registreert.

Microsoft introduceert ook Game Hubs, centrale plaatsen met informatie, gidsen en andere informatie over games. Elke Xbox One-game heeft een hub waarin deze informatie te zien is, naast welke vrienden de game aan het spelen zijn, videoclips en streams van de game.

Verbinding terkte

Verder verbetert de update de verbinding tu en controllers en de console, die soms wegviel. Bovendien verbinden controllers nu sneller: dat duurt twee seconden in plaats van vier tot vijf seconden, aldus Microsoft. Ook de verbinding in groepsgesprekken (party chat) moet stabieler zijn. Het uitnodiging ysteem geeft meer informatie weer dan voorheen, zoals wie een uitnodiging heeft gestuurd en voor welke game.

Naast functionele updates is er ook een uiterlijke vernieuwing: de app-tegels zijn doorzichtig te maken zodat deze achtergrond beter te zien is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou