Xbox One-app biedt mogelijkheid pc-games naar console te streamen

Xbox One-app biedt mogelijkheid pc-games naar console te streamen

De door Microsoft uitgebrachte Xbox One-app Wireless Display biedt gamers de mogelijkheid om pc-games naar de Xbox One te streamen.

De app maakt het mogelijk om content op de pc direct naar de Xbox One te streamen en zo dus op televisie te bekijken. De app is voor alle mogelijke toepassingen op pc bedoeld, maar dat betekent dat games dus ook werken.

Zo kunnen gamers via de app op Xbox One Steam op hun pc openen en zo pc-games spelen, indien gewenst met Xbox One-controller. De Wireless Display-app heeft nog geen ondersteuning voor toetsenbord en muis, maar dit wordt mogelijk in de toekomst toegevoegd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus de games die niet lekker draaien op me pc vanwege me ietwat outdated videokaart, kan ik straks toch probleemloos spelen maar dan streamend naar me Xbox?! Of blijft me videokaart in me pc dan evengoed de bottleneck?

0
test

@Undefused Het werkt in mijn beleving hetzelfde als de steamlink. Deze zend alleen het beeld naar je TV, dit is wat de XBOX app ook doet. Het renderen wordt gewoon op de pc gedaan. Voor mij echt een super app, daar ik een steamlink heb waar ik constant mijn xbox controller aan moet koppelen. Door deze ap kan ik de steamlink in de kast leggen en hetzelfde doen op mijn xbox. Hierdoor kan ik toch mijn steam backlog spelen! Hulde aan MS!

0
test

@Undefused Integendeel, je hebt juist een krachtigere pc nodig, omdat deze het ook nog eens gaat streamen. Het is inderdaad vergelijkbaar met de Steamlink zoals ik het begrepen heb.

0
test

@wokkel @ rvdno thanks voor de antwoorden, nieuwe zware games worden dus niks voor mij maar me oudere pc games draaien wel prima, toffe toegevoegde functie van de MS boys&girls en maar ff uitproberen dus!

0

Lijkt me wel, volgens mij is t alleen de video die verzonden wordt... Volgens mij is t enige voordeel dat je nu ipv op je 21inch scherm op een 65 inch kan gamen :). Microsoft flink bezig met streaming services...

0
test

@EdwinVP De steamlink had een 720p resolution lock.. weet niet of de ms app 1080p ondersteund maar kan me haast niet voorstellen van niet eigenlijk. Ik zie ook dat voordeel, lekker vanuit de bank op het grote scherm. Prima!

0

Aanbevolen voor jou