'Xbox Live te klein platform voor FarmVille' | Gamer.nl

'Xbox Live te klein platform voor FarmVille' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Wat sociaal gamen en netwerken zo magisch maakt is het feit dat al mijn vrienden kunnen zien wat ik doe en post", vertelt Reynolds. "Demografisch gezien is Xbox Live gewoon te klein. Denk er eens over na: hoeveel van mijn vrienden hebben een Xbox 360? Ik ben een spelontwikkelaar en kom van een grote uitgever, vandaar dat dit getal waarschijnlijk dubbele cijfers heeft… twintig, mi chien dertig procent van mijn vrienden heeft een Xbox 360, terwijl honderd procent Facebook heeft." 

Reynolds denkt dat de potentiële winst van een Zynga-game voor Xbox Live daardoor te klein is. Sinds februari 2010 heeft Xbox Live meer dan 23 miljoen leden, terwijl Facebook sinds januari van dit jaar 600 miljoen leden telt. Facebook-game FarmVille heeft meer dan 62 miljoen actieve gebruikers sinds september 2010.

Farmville

Farmville is een Facebook-game waarin de speler het boerenleven ervaart door middel van verschillende gewa en te oogsten en te planten. Door het verkopen van de oogst is geld te verdienen waardoor de boerderij uiteindelijk valt uit te breiden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou