Xbox: Focus op diensten in plaats van op consoleverkopen

Xbox: Focus op diensten in plaats van op consoleverkopen

Xbox-hoofd Phil Spencer zegt dat succes in de game-industrie tegenwoordig niet meer wordt gemeten op basis van het aantal verkochte consoles. In plaats hiervan richt Xbox zich op software en diensten.

Phil Spencer zegt in een interview met Kotaku dat de winst van bedrijven niet meer wordt gemaakt door de verkoop van consoles. De uitspraak 'wie de meeste consoles verkoopt, is het meest succesvol' is volgens hem dan ook niet meer relevant. "Er zijn bedrijven die nu toetreden in de game-industrie zonder een console. Het gaat erom hoeveel games er worden gespeeld, hoe vaak games worden gespeeld en hoeveel geld spelers hieraan uitgeven", aldus Spencer.

De steeds groter wordende focus van Xbox op software en diensten en het uitbrengen van spellen op meerdere platformen, hoeft volgens Spencer niet te betekenen dat de eigen console op een zijspoor belandt. "We zijn nog steeds een bedrijf met een eigen platform en denken na over hoe we de infrastructuur van dit platform kunnen uitbreiden. Het hebben van de meest krachtige console, een Xbox-console, is een belangrijk onderdeel hiervan", aldus Spencer.

Spencer benadrukt dat Xbox streeft naar het spelen van de games die je wil, met de mensen die je wil, op alle apparaten. Mensen kopen volgens hem dan ook vooral een console, omdat ze het fijn vinden om op een televisiescherm te spelen terwijl ze op de bank zitten met een controller. "We richten ons op de speler, niet op het apparaat".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Ik ben het met je eens, heb de titel aangepast!

0

Net als met Apple vs Android, android heeft 90% van de markt maar de inkomsten voor Apple zijn hoger dan voor Android.

0
test

@-it- dat is op die manier niet te vergelijken. Android is enkel een besturingssysteem, terwijl Apple inkomsten genereert uit vele andere soorten producten.

0

@timtim96 Ik bedoel alleen het telefoongedeelte, ik had moeten zeggen iOS en android, mijn excuses

0

Aanbevolen voor jou