Xbox-hoofd hint naar xCloud-ondersteuning voor ‘streaming sticks’

Xbox-hoofd hint naar xCloud-ondersteuning voor ‘streaming sticks’

Xbox-hoofd Phil Spencer hint in een interview met href="https://stratechery.com/2020/an-interview-microsoft-executive-vice-president-of-gaming-phil-spencer/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Stratecherry </a>naar xCloud-ondersteuning voor losse ‘stream sticks’.

“Ik denk dat we goedkopere hardware als onderdeel van ons ecosysteem gaan zien”, zegt Spencer. “Denk aan streaming sticks en andere dingen die mensen gewoon in hun tv willen pluggen om te spelen via xCloud.

Je zou je zelfs kunnen voorstellen dat we zoiets als we net aan Game Pass hebben toegevoegd aanbieden, waarbij je xCloud-games naar je televisie streamt en alleen een Xbox-controller koopt.”

Phil Spencer hint ook naar een ‘Xbox Game Pass Platinum’, dat gebruikers direct toegang geeft tot nieuwe Xbox-hardware. Momenteel biedt Microsoft in de Verenigde Staten iets vergelijkbaars aan, genaamd Xbox All Access, dat een abonnement met Xbox-hardware en Xbox Game Pass Ultimate inhoudt.

Momenteel is Project xCloud ingegrepen bij Game Pass Ultimate en speelbaar op Android-apparaten. Microsoft werkt ondertussen aan een versie voor iOS.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik heb het nog niet geprobeerd maar in de iOS-versie van de XBox-app staat wel een optie voor het spelen via de cloud. Is dat niet wat xCloud is?

0
test

@fonsrutte Microsoft is niet zo handig met de terminologie, maar je hebt twee zaken: 1. Game streaming - Hiervoor is een console in je huishouden vereist die op hetzelfde WiFi netwerk zit (liefst 5 Ghz). De game wordt dan afgespeeld op je console en de input (toetsen) en output (beeld) worden dan naar je mobiele apparaat gestuurd. 2. xCloud (nu dus onderdeel van Game Pass Ultimate) - In feite hetzelfde, behalve dat deze console nu niet bij jou thuis staat maar in een datacenter van Microsoft. Hierbij is de latency dus nog wat hoger. Het eerste mag wel van Apple en wordt daarom nu ondersteund in de iOS app, het tweede niet want daarvoor moet Microsoft elke titel los aanbieden in de app store.

0

Nee dat is console streaming. Dat betekent dat je jou xbox streamt naar je telefoon / tablet. Xcloud is alleen via game pass. Dan stream je dus games uit de cloud. Het werkt allemaal erg goed al zeg ik het zelf, zowel via WiFi als 4G. Kijk daarom ook erg uit om Xbox Series X spellen te streamen naar m'n telefoon.

0

Aanbevolen voor jou