Xbox Adaptive Controller officieel aangekondigd | Gamer.nl

Xbox Adaptive Controller officieel aangekondigd | Gamer.nl

Eerder deze week was de Adaptive Controller voor de Xbox One href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/gerucht-nieuwe-controller-voor-xbox/">gelekt</a>, maar nuis de controller officieel aangekondigd in een <a href="https://news.xbox.com/en-us/2018/05/16/xbox-adaptive-controller/">blogpost</a>. In een aantal video's worden alle opties uitgelicht. Zo kan men extra onderdelen toevoegen, zodat de controller het beste bij de behoeftes van de speler past.

Hoofd van Xbox, Phil Spencer vertelt dat deze nieuwe Xbox One- en pc-controller rekening houdt met gamers die niet een normale controller voor een langere periode kunnen vasthouden of niet genoeg kracht hebben om de triggers in te drukken.

Microsoft heeft de controller ontworpen samen met AbleGamers Charity, The Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, SpecialEffect, en Warfighter Engaged.

"We hebben nauw samengewerkt met gamers die gelimiteerd zijn in hun mobiliteit en zij hebben ons geholpen met het ontwikkelproces. Ons doel was het maken van een apparaat dat zo goed mogelijk aanpasbaar is, zodat gamers een eigen opstelling in elkaar kunnen zetten die specifiek voor hen werkt," aldus Spencer.

Zoals in bovenstaande video is te zien, kunnen gamers allerlei extra's toevoegen, zoals een joystick of andere randapparatuur. Zo ondersteunt de controller apparatuur van onder andere PDP, Logitech, en Quadstick. Het is ook mogelijk om de Adaptive Controller tegelijkertijd met een normale controller te gebruiken, om zo de besturing op een innovatieve manier te verdelen.

De twee grote knoppen van de controller kunnen worden ingesteld als elke bestaande knop op een Xbox-controller.

Adaptive controller Xbox

Spencer zegt dat Microsoft nu al een aantal jaar bezig is met de uitwerking van de Adaptive Controller. "We realiseren ons dat dit maar een kleine stap is naar het uiteindelijke doel om ontwerpen te maken die voor iedereen toegankelijk zijn en dat we nog veel werk voor de boeg hebben." Het is mogelijk dat we nog meer apparatuur van Xbox kunnen verwachten in relatie tot de Adaptive Controller.

In de blogpost vertelt Spencer verder dat dit een project is waar veel mensen met pa ie aan hebben gewerkt en dat ze zeer enthousiast zijn om dit product te introduceren. Jenny Lay-Flurrie, de Microsoft Chief Acce ibility Officer, legt tevens uit in een blogpost welke mensen ze allemaal heeft kunnen helpen met deze controller.

De Xbox Adaptive Controller zal exclusief beschikbaar zijn in de Microsoft Store. We komen meer te weten de E3, wanneer het systeem nog verder wordt uitgelicht. De Adaptive Controller moet later dit jaar uitkomen en gaat 100 dollar kosten. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland zijn nog niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou