World of Warcraft Classic en nieuwe uitbreiding Battle for Azeroth aangekondigd | Gamer.nl

World of Warcraft Classic en nieuwe uitbreiding Battle for Azeroth aangekondigd | Gamer.nl

Blizzard heeft een klassieke versie van World of Warcraft onthuld. Dit heeft de gamemaker bekendgemaakt tijdens Blizzcon. Tevens ontvangt de mmorpg een nieuwe uitbreiding genaamd Battle for Azeroth en zijn er nieuwe aankondigingen gedaan voor Overwatch, Heroes of the Storm, Starcraft 2 en Hearthstone.

World of Warcraft Cla ic laat spelers de game ervaren zoals deze was voor de vele updates en uitbreidingen uit werden gebracht. Vorig jaar werd een 'vanilla-server' nog gesloten door Blizzard, waarna het team hierachter werd uitgenodigd bij de ontwikkelaar om vermoedelijk te helpen aan dit project. Veel details over de kla ieke versie van WoW zijn nog niet bekend. Wel zegt production director J. Allen Brack dat het doel is om de ervaring van de originele game na te maken, zonder alle problemen. Een cinematische trailer is hieronder te zien. Een releasedatum is ook niet bekendgemaakt.

Battle for Azeroth

Naast World of Warcraft Cla ic is ook een zevende uitbreiding onthuld genaamd Battle for Azeroth. Met de uitbreiding kunnen spelers nieuwe gebieden van Azeroth ontdekken met de continenten Kul Tiras en Zandalar, samen met een aantal nieuwe eilanden. De level cap wordt verhoogd naar 120 en uiteraard worden nieuwe dungeons en raids beschikbaar gesteld. Volgens de ontwikkelaars is het 'de meest ambitieuze update voor de game in tijden', mede dankzij een nieuwe mogelijkheid genaamd Island Expeditions. Drie spelers kunnen hiermee coöperatief opdrachten uitvoeren op een eiland terwijl er wordt gestreden tegen drie computergestuurde of echte spelers.

Tevens worden nieuwe Allied Races geïntroduceerd: Nightborne, Highmountain Tauren en Zandalari Trolls voor de Horde en Void Elves, Lightforged Draenei en Dark Iron Dwarves voor de Alliance. Deze nieuwe Allied Races kunnen worden ontgrendeld om zelf mee te spelen, hoewel personages dan beginnen op level 20. Over een releasedatum voor de uitbreiding is nog niets bekend, maar de kans is groot dat deze in de herfst van 2018 gaat verschijnen.

Ander nieuws van Blizzcon 2017

De voor Hearthstone, Kobolds & Catacombs, komt met Dungeon Run, een nieuwe singleplayer-modus voor de kaartgame waarin spelers tegen acht willekeurige bazen moeten strijden.

Heroes of the Storm ontvangt . Hanzo van Overwatch en Alextstrasza uit Warcraft worden toegevoegd aan de moba.

Voor Overwatch is een nieuwe map aangekondigd in de vorm van een Blizzard-pretpark, die begin 2018 wordt toegevoegd aan de game. Verder is de nieuwe held onthuld en worden er in 2018 nieuwe skins toegevoegd die zijn gebaseerd op Diablo, Starcraft en andere Blizzard-games.

Blizzard maakte verder bekend dat Starcraft 2 deze maand free-to-play gaat worden, waarbij de Wings of Liberty-campagne en co-op modus gratis kunnen worden gespeeld.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou