Wolfenstein om hakenkruis uit Duitse schappen gehaald | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Raven Software had voor de Duitse versie van het spel geprobeerd de in Duitsland verboden hakenkruizen en nazisymbolen uit het spel te vervangen door het Wolfenstein-logo. De ontwikkelaar heeft echter een aantal kleine hakenkruizen over het hoofd gezien, zo blijkt nu.

Voor uitgever Activision is dit genoeg reden geweest om het spel uit de schappen te halen. Verwacht wordt dat de uitgever binnenkort zijn plannen met Wolfenstein in Duitsland bekendmaakt.

Verboden

Hakenkruizen en nazisymbolen mogen in Duitsland niet in videogames worden vertoond. Deze mogen slechts in een historische, artistieke, hindoeïstische of boeddhistische context vertoond worden. Deze uitzonderingen gelden echter niet voor speelgoed, en wettelijk gezien vallen games in Duitsland onder deze noemer.

Deze Duitse wetgeving leidde er eerder toe dat onder andere voorganger Wolfenstein 3D, Commandos: Behind Enemy Lines en Mortyr  in het land verboden werden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou