'Winkeliers die tweedehands games verkopen zijn dieven' | Gamer.nl

'Winkeliers die tweedehands games verkopen zijn dieven' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Winkeliers kopen games in voor 10 dollar en verkopen die weer voor 30 dollar", aldus Castle, inmiddels hoofd van browsergamewebsites InstantAction en GamesGarage. "Ze geven niets van de 20 dollar aan het bedrijf waarvan de game is. Een bijdrage zou goed zijn, maar nu wordt er niets gegeven en dat is niet juist."

"Gamers kunnen overleven zonder winkeliers," vervolgt Castle, "maar niet zonder mensen die games maken. Ik denk niet dat een winkelier meer recht heeft om te overleven dan de mensen die de content maken. [Winkels zoals GameStop en Walmart] zijn dieven."

Online Pa

Castle is niet de enige in de game-industrie die niet te spreken is over tweedehands verkoop van games. Uitgever Electronic Arts heeft daarom de Online Pa in het leven geroepen. Games die nieuw in de winkel worden gekocht bevatten een code om online mee te gamen. Deze code werkt maar één keer, dus als een consument van een tweedehands game nog online wil spelen, zal hij een bedrag aan EA over moeten maken om een nieuwe code te ontvangen. Andere uitgevers, zoals THQ, lijken in de voetsporen van EA te willen treden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou