Windows 11 is nu beschikbaar

Windows 11 is nu beschikbaar

Gisteravond is Microsoft begonnen met het uitrollen van Windows 11.

Het gaat om een gefaseerde uitrol - halverwege volgend jaar moet iedere Windows 10-pc die het besturingssysteem kan draaien, de update aangeboden hebben gekregen. Men kan via Windows Update controleren of de update beschikbaar is. 

Microsoft biedt online ook een app aan waarmee gecontroleerd kan worden of iemands systeem geschikt is. Mensen die Windows 11 willen gebruiken, hebben 4 GB aan werkgeheugen, 64 GB aan opslagruimte, een grafische kaart die DirectX 12 ondersteunt en een 64bit-processor nodig.

Windows 11 moet volgens Microsoft "de beste Windows ooit voor gaming" zijn. Zo bevat het een nieuwe Microsoft Store waarmee het gemakkelijker moet zijn om games en apps te vinden. Ergens na de lancering moeten ook Android-apps ondersteund worden. Verder worden technieken als Auto HDR, DirectStorage en DirectX12 Ultimate ondersteund.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Leuk man, gaan we niet doen. Hopelijk komt er een keer een "nieuw" besturingsysteem, die een goede concurentie is voor Microsoft en Apple. Te weinig consumenten keus, alleen al dat tijdens de instalatie internet nodig is, is een brug te ver.

0
test

Ik gebruik windows 11 al een tijdje in het kader van het insiders programma. Het werkt bij mij al een paar maanden echt vlekkeloos.

0
test

@mcbrew Buiten dat het vlekkeloos werkt, is er een reden voor mij om te updaten van 10 naar 11? Ik heb geen klachten over 10, dus ben altijd een beetje huiverig over updaten.

0
test

@WvA dat heb ik dus ook, vind een nieuwe besturing system altijd wel leuk kijken wat er allemaal nieuw is.

0

@WvA Mocht je erop gamen en verbonden zijn met een televisie die HDR ondersteunt, zou ik het zeker doen in verband met de auto HDR functie.

0

@WvA op een gegeven moment zal Windows 10 niet meer ondersteund worden dus dan is het veiliger om het wel te doen, tot 2025 wordt Win10 ondesrteund uit mijn hoofd. Ik ga het vanavond installeren, ik heb nog nooit problemen gehad met een upgrade van Windows dus ik zie het probleem niet echt.

0

Aanbevolen voor jou