Windows 10-update brengt nieuwe manier om cheaters tegen te gaan | Gamer.nl

Windows 10-update brengt nieuwe manier om cheaters tegen te gaan | Gamer.nl

De Windows 10-herfstupdate komt met een nieuwe anti-cheat systeem.

Deze week is de herfstupdate verschenen voor Windows 10 met hierbij een nieuwe anti-cheat systeem genaamd TruePlay. Ontwikkelaars kunnen deze gebruiken om bepaalde games of gedeeltes van games te beschermen tegen veelgebruikte vormen van cheats.

"Dit betekent dat een game die van TruePlay gebruikmaakt in beschermde proce en draait, die bekende vormen van aanvallen neutraliseren," vertelt Microsoft op de officiële website. "Daarbij zal een Windows-service gamese ies onder toezicht houden om gedrag en manipulaties in de gaten te houden die in verband kunnen worden gebracht met val pelen. Deze data wordt verzameld, waardoor waarschuwingen gegenereerd worden wanneer deze scenario's zich voordoen."

Microsoft laat ook weten dat mensen niet bang hoeven te zijn dat deze data misbruikt wordt en belooft dat deze data alleen gedeeld wordt met ontwikkelaars wanneer het aannemelijk is dat het om cheaten gaat.

UWP

TruePlay is toepasbaar op games die draaien op het Universal Windows Platform (UWP), een software platform met het doel om universele apps te ondersteunen. UWP werd geïntroduceerd met de komst van Windows 10, waarna veel kritiek ontstond omdat het platform voor problemen zorgt met modden, setups met meerdere videokaarten en overlays zoals Steam.

Dit laatste punt is de reden dat Epic Games Microsoft ervan beschuldigde een gesloten platform op de markt te brengen, die andere spelers van de markt zou proberen te duwen: "Als Microsoft niet kiest voor een open platform, moet en zal het UWP doodbloeden door verzet vanuit de industrie."

Kevin Gallo, vicepresident van UWP, reageerde door te melden dat het hier om een open ecosysteem gaat, die bedoeld is een service aan te bieden aan iedere ontwikkelaar.

Vorig jaar gaf Phil Spencer, de baas van Xbox One, aan UWP nog te willen verbeteren en deze problemen op te willen lo en.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou