Wii U-versie Project Cars wellicht geannuleerd | Gamer.nl

Wii U-versie Project Cars wellicht geannuleerd | Gamer.nl

Project Cars verschijnt mogelijk niet langer voor de Wii U. Dat maakt ontwikkelaar Ian Bell bekend op het Project Cars-forum.

Volgens Bell draait de Wii U-versie op dit moment op 23fps, 720p. Dit voldoet qua resolutie aan de verwachtingen, maar niet als het gaat om de framerate. Voor Bell is dit een reden om te overwegen de Wii U-versie te annuleren: "Om eerlijk te zijn: tenzij we het visuele gedeelte van de game terugschroeven, denk ik dat we ons richten op Nintendo's volgende console (...) In principe kunnen we 30fps halen, maar dat zou een enorme berg aan werk zijn. En dan zul je zien dat Nintendo de volgende console aankondigt als wij halverwege het oppoetsen van de Wii U-versie zijn (nota bene: ik weet hier het fijne niet fijn, ik heb alleen maar geruchten gehoord). Ons project zou dan wel eens het beste kunnen zijn dat de console op racesimulatiegebied kan overkomen".

Geen PS3 en Xbox 360, nu ook geen Wii U?

Project Cars werd eveneens aangekonding voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Wegens technische beperkingen zijn die versies geschrapt. Slightly Mad Studios richtte zich vervolgens op de pc-, Xbox One- en PlayStation 4-versies, die begin mei verschenen. Project Cars voor Wii U werd vervolgens uitgesteld en afgaande op Bells opmerkingen wordt deze versie mogelijk geannuleerd.

Joe van Burik recenceerde Project Cars voor Gamer.nl. Hij beoordeelde de game met een 8.5  en stelde dat dit "mi chien wel dé racegame van 2015 is".

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou