'Wii U is niet zo sterk als de PlayStation 3 en Xbox 360' | Gamer.nl

'Wii U is niet zo sterk als de PlayStation 3 en Xbox 360' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Nee, het heeft niet hetzelfde niveau als de PS3 of de Xbox 360. De graphics zijn gewoon niet zo sterk", zei één van de ontwikkelaars. Een andere ontwikkelaar is eenzelfde mening toebedeeld: "Ja, het is waar. [De Wii U] produceert graphics niet zo goed als de PS3 of 360. Er zijn niet zoveel shaders en de [console] is gewoon niet capabel. Tuurlijk, sommige dingen zijn beter, vooral als gevolg van een modern design. Maar over het algemeen kan de Wii U het gewoon niet bijhouden."

Tabletcontroller

Ook de tabletcontroller blijkt controversieel bij de ontwikkelaars. "Het hele ding bij de tabletcontroller is dat je er maar één krijgt, en die niet compleet onafhankelijk gebruikt kan worden. De console moet aanstaan en je moet binnen een bepaald bereik zijn." De andere controllers zijn volgens de anonieme ontwikkelaar gewoon Wii-controllers. "De vorm mag mi chien wat veranderen, maar het is dezelfde controller."

De ontwikkelaars menen dat de combinatie PlayStation 3 en PlayStation Vita een sterkere is dan de Wii U en de tabletcontroller. "Je kan alles met die combo doen wat ook met de Wii U kan, en meer."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou