Wii U-controller ondersteunt geen multitouch | Gamer.nl

Wii U-controller ondersteunt geen multitouch | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het apparaat is niet bedoeld als tablet, vertelt Nintendo's Reggie Fils-Aime, en heeft daarom geen multitouchscreen. Waarschijnlijk betreft het een resistief touchscreen, wat inhoudt dat het apparaat ook bediend kan worden met een stylus. Dit is ook al gedemonstreerd door Nintendo, in een filmpje waarin iemand op de Wii U-controller een tekening maakte met de stylus. 

Het nadeel van resistieve ten opzichte van capacitieve touchscreens is dat ze minder nauwkeurig zijn. JC Fletcher, redacteur van Joystiq die een speelse ie met de Wii U heeft gehad, meldt dat zijn vingerbewegingen over het scherm niet perfect werden gevolgd. Volgens hem voelt het bedienen van het scherm net zo aan als het bedienen van een Nintendo 3DS. Nieuwe smartphones maken vrijwel altijd gebruik van capacitieve technieken en ook de PlayStation Vita heeft een capacitief touchscreen.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou