Wii is leidende platform bij ontwikkeling Epic Mickey 2, ook naar 3DS | Gamer.nl

Wii is leidende platform bij ontwikkeling Epic Mickey 2, ook naar 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ontwikkelaar Junction Point, dat ook het eerste deel gemaakt heeft, neemt de ontwikkeling van de Wii-versie van Epic Mickey 2 voor eigen rekening. De overzetting naar PlayStation 3 en Xbox 360 is in handen van Blitz Games. Die studio was eerder verantwoordelijk voor games als Pu in Boots en Yoostar 2.

Voor de 3DS-versie verschijnt een iets andere game met de naam Epic Mickey: Power of Illusion. Die titel wordt gemaakt door DreamRift, dat eerder de Nintendo DS-game Monster Tale ontwikkelde. DreamRift is een relatief nieuwe studio met mensen die onder andere voor Electronic Arts aan de titel Henry Hatsworth and the Puzzling Adventure hebben gewerkt.

HD-remakes

Game Informer meldt bovendien dat Junction Points Warren Spector ook graag een HD-overzetting zou willen maken van de originele Disney Epic Mickey. Dat heeft de ontwikkelaar op de Game Developers Conference eerder deze maand tegen Game Informer gezegd. "Ik zal je vertellen dat ik het wanhopig graag wil doen en dat ik verder momenteel geen commentaar hierop geef", vertelde Spector toen.

"Ik denk dat het cool zou zijn voor mensen om te zien waar het verhaal is begonnen, dus we zullen zien. We hebben vele miljoenen versies van de game verkocht op alleen de Wii, en het was fantastisch om op de Wii te zijn. Het was een perfecte manier om Mickey te herintroduceren als een held in videogames."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou