Wetenschappers doen onderzoek naar 'inverted' besturing in games

Wetenschappers doen onderzoek naar 'inverted' besturing in games

Wetenschappers van de Brunel University London doen een verkennend onderzoek naar spelers die hun besturing op 'inverted' zetten. Dat meldt href="https://www.theguardian.com/games/2020/dec/02/scientists-studying-why-gamers-invert-their-controls" rel="noopener noreferrer" target="_blank">The Guardian.</a>

Bij een inverted besturing is de Y-as van de camera omgedraaid: bij het omhoog bewegen van de analoge stick kijken spelers naar beneden, en vice-versa.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Dr. Jennifer Corbett, co-hoofd van het Visual Perception and Attention Lab, Dr. Jaap Munneke en een aantal psychologiestudenten. De onderzoekers willen erachter komen wat visuele perceptuele vaardigheden voor invloed hebben op hoe mensen interactie hebben met echte of virtuele omgevingen.

"Over het algemeen meten we hoe snel en accuraat mensen mentaal volgen kunnen draaien, en in hoeverre ze leunen op verschillende contextuele hints bij het maken van ruimtelijke beslissingen", legt Corbett uit.

"Er zijn geen goede of slechte antwoorden bij de taak, we zijn gewoon geïnteresseerd in hoe mensen zich anders gedragen. We verzamelen een of twee gegevens, zoals de gemiddelde reactietijd of gemiddelde nauwkeurigheid - van elke participant in elk van de vier online experimenten - waarna we de gegeven correleren met een vragenlijst over gamegedrag.

Volgens de onderzoekers kunnen de resultaten waardevol kunnen zijn voor game-ontwikkelaars en andere 'visuele technologie'. Ook zou het in een bredere context beter kunnen voorspellen hoe mensen reageren op een omgeving vol informatie, en daarin de belangrijkste effectiever uitlichten.

Momenteel zijn de onderzoekers op zoek naar deelnemers voor het online onderzoek.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben er zo 1. Vanaf dag 1 eigenlijk al. Volgens mij was de analyse zo dat ik mij inbeeld dat ik mijn hoofd naar achteren klap (pook naar beneden) en dat ik dan omhoog kijk. Uiteraard heb ik dit alleen met een controller en kan gewoon direct switchen tussen controller fps en pc fps. Met gta 5 doe ik dit voornamelijk.

0
test

@GoofyZ3 Ik zat ook te denken aan het idee dat de pook op het achterhoofd zit. Echter heb ik geen inverse voor links en rechts kijken. Denk dat het met vlieg games te maken heeft waarbij omhoog/omglaag standaard inverted is. (is het dan nog inverted?)

0
test

@Rexus volgens mij waren vroeger veel Japanse games sta daar inverted, zo vertelde een maat van me die zo speelt.

0
test

Ik invert ook. Zo aangeleerd vanwege muis invert. Dus dat vertaalde zich ook zo naar controllers :)

0

Aanbevolen voor jou