Wekelijkse lijst meest gedownloade Windows Phone-games – 5 september | Gamer.nl

Wekelijkse lijst meest gedownloade Windows Phone-games – 5 september | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis games voor Windows Phone, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Windows Phone Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar voor de link.

Gratis Windows Phone-games:

1. Subway Surfers (Kiloo Games)

Surf over een treinspoor – because logic – en wees voorzichtig geen fatale botsing te maken. Over de treinen kan tevens gesurft worden. Probeer zo snel mogelijk muntjes te verzamelen. Als de lol er af is, daag vrienden uit of help ze. De game kan nog best uitdagend zijn en eigenlijk prima vermaak voor wie bijvoorbeeld even op het openbaar vervoer staat te wachten.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4.5/5 ster (754 beoordelingen).

2. Delivery Simulator (Simula Games)

Neem controle over het distributieproces van verschillende soorten vracht. Rijd met een vrachtwagen of busje en lever de vracht zo netjes of snel mogelijk af. Meer wagens worden vrijgespeeld in de free drive-modus. Het biedt niet dezelfde uitdagingen als GTA, maar wie zich verveelt en graag pakjes aflevert kan de game best eens proberen.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4.5/5 ster (89 beoordelingen).

3. Hungry Shark Evolution (Ubisoft)

Speel een haai die mensen opvreet, boten molesteert en het strand opvliegt. De game begint met een babyhaai die steeds groter wordt tot het een Great White Shark is. Best grappig voor wie van een soort hack-and-slash houdt. Ofwel gewoon alles vernielen wat in de weg komt. Altijd leuk eigenlijk.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 ster (36 beoordelingen).

4. Fail Hard (Fingersoft)

5. Angry Birds Epic (Rovio Entertainment Ltd)

6. Pokémon Polo RPG (Danilo M Peres)

7. Don’t Tap on the White Tile (Handtoy)

8. Super Sweet Crush (XiaomiCandy)

9. Despicable Me: Minion Rush (Gameloft)

10. 100 Balls Challenge (Gooobeee)

 

Betaalde Windows Phone-games:

1. Cut The Rope Exp. (ZeptoLab UK Limited)

Dit is een puzzelspelletje waarin een groen monstertje in één beweging alle touwtjes door moet knauwen. De levels worden steeds moeilijker (en soms opeens weer simpel). Wat denkvermogen is wel vereist dus.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4/5 ster (53 beoordelingen).

2. Angry Birds Star Wars (Rovio Entertainment Ltd)

Star Wars Angry Birds. De beste versie uiteraard. Het speelt hetzelfde als de originele Angry Birds: schiet vogels op varkens af en verniel zoveel mogelijk voor een goede score. Maar dan met betere outfits.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4.5/5 ster (23 beoordelingen).

3. Angry Birds (Rovio Entertainment Ltd)

Zoals hierboven vermeld staat: vermoord alle varkens in zo weinig mogelijk zetten. Het is af en toe wat puzzelen en levels worden aanzienlijk moeilijker. Zo heel af en toe kan een tutorial net even de uitkomst bieden.

Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3/5 ster (45 beoordelingen).

4. Wordfeud (Bertheu en IT)

5. Mirror’s Edge (Electronic Arts)

6. Real Racing 2 (Electronic Arts)

7. Plants vs. Zombies (Electronic Arts)

8. 2150 A.D. (Lumosoft)

9. Survivalcraft (Candy Rufus Games)

10. Sonic CD (SEGA)


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou