De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis games voor Windows Phone, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Windows Phone Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar voor de link.

Gratis Windows Phone-games

1. Age of Empires: Castle Siege (Microsoft Studios)
Microsofts klassieke real time strategy-serie Age of Empires, maar dan op je telefoon. Verzamel grondstoffen, bouw een basis, maak legers en vernietig de vijand.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (24 beoordelingen) Deze game stond vorige week nog niet in de top tien.

2. Circuits (blugri softwareservices BVBA)
Repareer het elektrische circuit zodat het lampje gaat branden. Zorg wel dat je de elektrische schokken en time-outs ontwijkt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (44 beoordelingen). Dit spel stond vorige week ook op de tweede plaats.

3. Subway Surfers (Kiloo Games)
Surf over een treinspoor en treinen – omdat het kan – en wees voorzichtig geen fatale botsing te maken. Probeer zo snel mogelijk muntjes te verzamelen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (768 beoordelingen). Het spel is sinds vorige week twee plekken gedaald, toen was dit spel eerste.

4. Angry Birds Epic (Rovio Entertainment Ltd.)
5. Delivery Simulator (Simula Games)
6. Super Sweet Crush (XiaomiCandy)
7. Don't Tap On The White Tile (Handtoy)
8. Despicable Me: Minion Rush (Gameloft)
9. Hungry Shark Evolution (Ubisoft)
10. Head Soccer (D&D Dream Corp)

Betaalde Windows Phone-games

1. Cut The Rope Experiments (ZeptoLab UK Limited) - €0,99
Dit is een puzzelspelletje waarin je touwen met de goede timing moet doorsnijden zodat een snoepje in de bek van een groen monstertje terecht komt.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 3,5 / 5 sterren (59 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook eerste.

2. Angry Birds Star Wars (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99
Deze game speelt hetzelfde als de originele Angry Birds: schiet vogels op varkens af en verniel zoveel mogelijk voor een goede score. Maar dan met Star Wars-outfits.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (24 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op twee.

3. Angry Birds (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99
Zoals hierboven vermeld staat: vermoord alle varkens in zo weinig mogelijk zetten. Het is af en toe wat puzzelen en levels worden aanzienlijk moeilijker. Zo heel af en toe kan een tutorial net even de uitkomst bieden.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3 / 5 sterren (46 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op de derde plaats.

4. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,99
5. Mirror's Edge (Electronic Arts) - €2,99
6. Plants vs. Zombies (Electronic Arts) - €1,99
7. Survivalcraft (Candy Rufus Games) - €4,99
8. Gravity Guy (Miniclip SA) - €2,99
9. Real Racing 2 (Electronic Arts) - €4,99
10. Sky Patrol (Beartrap Games Limited) - €1,99