'WB Games is te waardevol en wordt niet verkocht'

'WB Games is te waardevol en wordt niet verkocht'

Volgens bronnen van Bloomberg wil AT&T de games-afdeling van Warner Bros. toch niet meer verkopen. Eerder deze zomer gingen er geruchten dat het moederbedrijf van de games-tak af wilde.

Er zou interesse zijn geweest van onder andere Microsoft, EA en Take-Two, waarbij de prijs rond de 4 miljard dollar zou moeten liggen. AT&T zou daarmee een deel van zijn schulden willen afbetalen.

Bloomberg heeft gesproken met bronnen rond de deal, die nu zeggen dat AT&T WB Games toch te waardevol vindt. Volgens anonieme bronnen ziet het bedrijf de groeimogelijkheden van de gamesindustrie en krabbelt het daarom terug.

Bloomberg wijst naar een verandering in de top van AT&T als een mogelijke oorzaak voor de koerswijziging. CEO John Stankey nam het stokje in juli over van Randall Stephenson, die de poging tot het verkopen van de gamestudio's in eerste instantie aanzwengelde.

Er vallen meerdere studio's onder WB Games. Rocksteady kondigde onlangs een nieuwe Suicide Squad-game aan voor 2022, terwijl WB Games Montreal volgend jaar de Batman-game Gotham Knights uitbrengt. Ook NetherRealm Studios, bekend van Mortal Kombat, en TT Games van de Lego-spellen vallen onder Warner Bros.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Denk dat ze zonder de ip's ze er niet voor krijgen voor wat ze wilden. Dacht dat ik ergens las dat niet eens mortal kombat ip er bij zat.

0

De grootste klappers van WB leunen op langlopende licentie overeenkomsten die waarschijnlijk niet in de deal meegaan. Waardoor het juist het tegenovergestelde is en niemand het voor 4 miljard wil hebben.

0

Aanbevolen voor jou