Wasteland-maker begint inzameling op crowdfunding | Gamer.nl

Wasteland-maker begint inzameling op crowdfunding | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De studio vraagt op de website een bedrag van 900.000 dollar om de game te kunnen maken. Eigenlijk heeft de ontwikkelaar minimaal een miljoen dollar nodig, maar mocht het bedrag niet hoger komen dan 900.000 dollar, dan staat Brian Fargo garant voor de laatste ton. Al het geld boven een miljoen gaat volgens de makers naar uitbreiding van de wereld. Vanaf anderhalf miljoen gaan de makers denken aan het overzetten van de game naar Mac.

Momenteel staat de teller op 50.000 dollar. Donateurs die meer dan 15 dollar geven, krijgen de digitale versie van de game wanneer deze uitkomt. Hogere bedragen zorgen voor speciale bonu en zoals een standbeeld in de game of de mogelijkheid om een als computergestuurd personage te worden vereeuwigd.

Wasteland 2 wordt het directe vervolg op de post-apocalyptische role-playing game Wastleland uit 1988. De game is de voorloper op de Fallout-serie en werd ontwikkeld door Interplay, de toenmalige studio van Fargo. Een groot aantal oud-ontwikkelaars van Wasteland zijn ook bij dit nieuwe project betrokken. Zo wordt de muziek verzorgd door Mike Morgan, die ook de soundtrack van Fallout 1 en 2 voor zijn rekening nam. Het verhaal ligt in handen van Jason Anderson, die mede-bedenker was van Fallout.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou