Warner Bros. legt patent Nemesis-systeem vast

Warner Bros. legt patent Nemesis-systeem vast

Warner Bros. heeft een patent voor het Nemesis-systeem uit de Middle-earth-games vastgelegd. Het Amerikaanse octrooibureau keurde recent de aanvraag goed.

Warner Bros. paste het Nemesis-systeem toe in Lord of the Rings-games Middle-earth: Shadow of Moror en Shadow of War. In de games worden vijanden willekeurig gegenereerd en geplaatst in een hiërarchie. Daarbij onthouden ze onderlinge relaties en confrontaties met de speler.

Het patent gaat op 23 februari van kracht en geldt tot uiterlijk 2035. In de aanvraag worden 'personages, forten, wraak en volgers in computerspellen' vastgelegd. Ook omvat het 'Social Conquests', waarbij spelers hun leger op dat van anderen kunnen afsturen. 

Hoewel Warner Bros. het patent bezit, wordt vermoed dat er ruimte is voor andere ontwikkelaars om een vergelijkbaar systeem te implementeren, zolang het geen regelrechte kopie van het Nemesis-systeem is.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola dat zou gewoon nog kunnen maar moeten ze wel voor betalen aan wb games.

0

@coola Het Nemesis-systeem heeft enorm veel potentie. Ik vermoed dat developers daar echt wel mee gaan stunten, waardoor je iets krijgt wat in ieder geval nog uitgebreider is.

0

Aanbevolen voor jou