Je hebt het waarschijnlijk al gezien in de winkels: de PC versie van Doom 3 is te koop! Afgelopen woensdag had de Power Unlimited in de Fame te Amsterdam de primeur de eerste in Nederland verkrijgbare exemplaren van Doom 3 te verkopen. Gisteren kregen sommigen het felbegeerde doosje al via een pre-order binnen, maar vanaf gisteren, vrijdag de 13e, is id Software's jongste telg in heel Nederland verkrijgbaar. Reden voor een feestje, zo vond ook spelcafé TheGameSyndicate te Rotterdam. In samenwerking met id werd de launch nog eens dunnetjes overgedaan. Eerder konden gamers zich al inschrijven voor de avond, alwaar tegen een leuke korting het spel aangeschaft kon worden, in combinatie met gratis een abonnement van drie maanden op de PC Zone. Veertig PC's stonden speelklaar te wachten om het spel eens goed mee aan de tand te voelen. Gretig werd hier gebruik van gemaakt. Eerder op de dag was SBS al langs geweest voor een reportage. De singleplayer was even leuk als voorproefje, maar wanneer je met 40 PC's op 100mbit zit ga je al gauw over naar het echte werk: de multiplayer. Na enig tweaken ging 'the nightmare of Rotterdam' echt van start en werd er lustig op los gefragged. Na een uurtje gespeeld te hebben wordt er een inleidende speech gehouden door een id medewerker, verantwoordelijk voor de distributie van Doom 3 in de Benelux. Tevens wordt de competitie van Doom 3 voor geopend verklaard. De winnaars konden naar huis met een Creative Surround set of een Doom 3 T-shirt.

Ondergetekende maakte van de tijd gebruik nog wat ervaringen uit te wisselen met aanwezige Gamer.nl leden. Na een drankje van de zaak en nog wat foto's werd het tijd om op huis aan te gaan. De avond was goed voorbereid door TheGameSyndicate; het was rustig en afgezien van enkele framedrops deden zich geen problemen met het netwerk voor.

De id employee bleek het spel zelf pas afgelopen woensdag voor het eerst gespeeld te hebben, technische vragen heb ik dan ook maar laten varen. Wel nodigde hij allen uit voor een volgende TGS party in het voorjaar… van een of ander nieuw Kweek spelletje.