Voorraad PlayStation 5 All-Digital mogelijk veel kleiner dan standaardeditie

Voorraad PlayStation 5 All-Digital mogelijk veel kleiner dan standaardeditie

Verschillende winkels melden aan href="https://www.eurogamer.net/articles/2020-09-21-playstation-5-digital-edition-stock-far-lower-than-standard-ps5-sources-say" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Eurogamer </a>dat de voorraad van de PlayStation 5 All-Digital Edition veel lager is dan die van de standaardversie met diskdrive.

Zo meldt 'een grote Britse winkel' dat slechts een kwart van de voorraad bestaat uit de diskloze versie, ten opzichte van driekwart standaardconsoles. Andere winkels melden dat de All-Digitial Edition slechts twintig procent van de voorraad betreft.

In de Verenigde Staten deed Ars Technica onderzoek bij verschillende Gamestop-winkels. Ook daar is slechts 33 tot 13 procent van de beschikbare consoles een All-Digital Edition.

Mogelijk heeft de verdeling te maken met het prijsverschil van honderd euro tussen beide edities en compenseert Sony voor de lagere prijs van de digitale editie. Ook wordt de lagere prijs op lange termijn gecompenseerd aankopen in de PlayStation Store, waar Sony geen deel van de opbrengst hoeft af te staan aan winkels.

SIE-president Jim Ryan kon geen officiële reden geven voor de verhouding in voorraad tussen beide versies. Hij geeft wel aan dat het moeilijk is om de juiste aantallen te bepalen aangezien Sony 'nog nooit twee consolemodellen tegelijk heeft geproduceerd'.

De PlayStation 5 verschijnt op 19 november. De All-Digital Edition kost 399 euro en de diskversie 499 euro.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is niet zo heel gek, de meeste retailers zullen geen product willen verkopen waar ze daarna niets meer aan zullen verdienen. Uiteraard willen ze je ook geen nee verkopen dus een handje vol zal nog wel besteld worden, maar gok toch dat de andere dozen wat prominenter in de winkel zullen staan dan de digital version. Daarnaast is het voor de consument natuurlijk ook dat je je buitensluit voor tweedehands games, wat zeker met de prijsverhoging van games naar bijna 80 euro toch zeker wel de 100 euro extra investering waard zou maken.

0
test

Dit is inderdaad een ongemakkelijke overgangsfase. Winkeliers denken ook; ammehoela met dat ding, maar ja.. 't is wel de toekomst. Ik ben afgelopen gen al volledig digitaal gegaan.. en dat bevalt mega goed. Twijfel alleen aan of die 1 TB SSD (+1 TB uitbreiding) voor de Xbox; hoe lang gaat dat goed. Ben nu al met 5tb totaal bijna vol. Dat wordt iets selectiever zijn in de toekomst.. maar de bibliotheek staat nu ook al bomvol met 360 games (en die installeer ik ook pas zodra ik ze ga spelen).. dus komt wel goed.

0

Aanbevolen voor jou