Voormalige ontwikkelaars The Last Guardian maken indiegame | Gamer.nl

Voormalige ontwikkelaars The Last Guardian maken indiegame | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De onafhankelijke studio Friend & Foe bestaat uit vijf werknemers, die onder andere aan The Last Guardian, Battlefield 3 en Killzone hebben gewerkt. De ontwikkelaars waren het naar eigen zeggen beu om voor grote studio's te werken en willen nu hun eigen plan trekken. 

Er wordt gewerkt aan twee titels. De mensen die aan The Last Guardian werkten, ontwikkelen Vane, een avontuur dat zich afspeelt in een mysterieuze, open wereld. De game moet eerst op pc verschijnen, maar wanneer is niet bekend. 

De andere game waar door de resterende werknemers aan wordt gewerkt is Dangerous Men, een actiegame die de politiefilms uit de jaren '80 imiteert. Volgens Friend & Foe zit de game vol met explosies. Veel meer is er nog niet over de games bekend, al zijn er wel al wat screenshots van Vane uitgegeven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou