Voormalig studiohoofd Playground Games richt Lighthouse Games op

Voormalig studiohoofd Playground Games richt Lighthouse Games op

Men werkt aan een triple-A-game gebaseerd op een nieuwe IP

Gavin Raeburn, de medeoprichter en voormalig studiohoofd van Forza Horizon- en Fable-studio Playground Games, heeft ontwikkelstudio Lighthouse Games opgericht.

Lighthouse Games is gesitueerd in Leamington Spa, dezelfde parochie als waar Playground Games gesitueerd is. Het team werkt op dit moment aan een nog onaangekondigde triple-A-game gebaseerd op een nieuwe IP.

Lighthouse is via diens website op zoek naar werknemers, maar Raeburn laat weten dat "dertig voormalige collegae en andere grootheden uit de industrie" zich bij hem hebben aangesloten.

"Met Horizon hebben Playground en ik een van de meest succesvolle Xbox-franchises ooit gecreëerd. We hebben jaar op jaar significant commercieel succes geleverd en veel kritische bijval ontvangen, na een succesvolle periode bij Codemasters waar ik aan Dirt, Grid en F1 heb gewerkt. Deze DNA is nu terug te vinden in Lighthouse. Daarmee zijn we van plan iets heel speciaals te maken - een franchise die een genre definiëren."

Begin vorig jaar werd aangekondigd dat Raeburn bij Playground vertrok. Het is overigens niet de enige nieuwe studio opgericht door een voormalige Playground-topman. Begin dit jaar werd aangekondigd dat een aantal hoofdontwikkelaars, onder leiding van voormalige creative director Mike Brown, de studio Maverick Games hebben opgericht. Zij werken aan een openwereldgame voor pc en consoles.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou