Voormalig Grand Theft Auto-baas sleept uitgever voor de rechter | Gamer.nl

Voormalig Grand Theft Auto-baas sleept uitgever voor de rechter | Gamer.nl

Leslie Benzies, die aan het hoofd stond van de populaire Grand Theft Auto-reeks, sleept game-uitgever Rockstar voor de rechter. Volgens Benzies is het bedrijf hem nog 150 miljoen dollar aan royalty's schuldig. 

Benzies werkt sinds januari niet meer bij Rockstar, na een 'sabbatical' die volgens hemzelf door het bedrijf werd opgelegd. Volgens de voormalig GTA-baas heeft het Rockstar hem meerdere malen misleid, met als doel hem het bedrijf uit te werken zodat hem geen royalty's betaald hoeven te worden, zo meldt het advocatenkantoor dat hem vertegenwoordigt.

Eind 2008 sloten Benzies en de twee medeoprichters van Rockstar een contract af met moederbedrijf Take-Two, waarin werd bepaald dat zij alledrie een deel van de winst van het bedrijf zouden ontvangen. Volgens Rockstar en Take-Two heeft Benzies zijn contract echter verbroken, en zijn zij hem daarom niets schuldig.

Het laatste deel van de serie, Grand Theft Auto 5, geldt als één van de meest populaire spellen ooit. Volgens Take-Two was het bovendien het "snelst verkopende entertainmentproduct ooit". Volgens de documenten van de rechtszaak hebben alleen al de microtransacties van GTA 5's online modus, GTA Online, meer dan 500 miljoen dollar opgeleverd.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou