Voormalig Assassin's Creed Valhalla-regisseur ontslagen bij Ubisoft

Voormalig Assassin's Creed Valhalla-regisseur ontslagen bij Ubisoft

Ashraf Ismail, voormalig regisseur van Assassin's Creed Valhalla, is officieel ontslagen bij Ubisoft. Dat zou het bedrijf in een intern bericht hebben href="https://kotaku.com/assassin-s-creed-creative-director-fired-from-ubisoft-f-1844724819" rel="noopener noreferrer" target="_blank">medegedeeld</a>.

Ismail zei eind juni dat hij opstapte als regisseur van de aankomende Assassin's Creed wegens 'persoonlijke omstandigheden', maar was officieel nog wel werkzaam bij het bedrijf. Nu laat Ubisoft weten dat hij 'na een onderzoek van een externe instantie' moet worden ontslagen.

Ismail zou zijn positie hebben misbruikt om buitenechtelijke relaties aan te gaan, afgaande op verschillende publiekelijke verhalen van vrouwen. De beschuldigen kwamen vlak voor een golf van andere beschuldigingen over een giftige werkcultuur bij Ubisoft, waarna verschillende topmannen zijn ontslagen.

Ubisoft heeft het ontslag nog niet bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Daar is toch wat gaande bij Ubisoft, vraag ik me toch af hoe zo iets kan en in wat voor wereld we leven.

0

@Linksquest Dat er een of andere mafketel ergens werkt kan natuurlijk gebeuren, maar dat hij zolang zich heeft kunnen misdragen is niet alleen zijn fout. Er zijn meerdere mensen die hem zijn gang hebben laten gaan en/of hem de hand boven het hoofd hebben gehouden. En dat is eigelijk net zo verwerpelijk.

0
test

@Linksquest Mensen die hun machtspositie op werk misbruiken voor seks is er altijd geweest en zal altijd blijven bestaan. Verder is er geen enkele branche waar dit soort dingen niet gebeuren. Desalniettemin is het goed dat er binnen Ubisoft schoon schip wordt gemaakt en de betrokken mensen rechtvaardig aangepakt worden.

0
test

Is altijd zo geweest maar 'metoo' heeft wat in gang gezet vermoed ik.

0

Aanbevolen voor jou