"Volgende Wii-Zelda wordt mooier en diepgaander" | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De epische Zelda-reeks zet al sinds jaar en dag de standaard voor grootse action-adventure games. Met de nieuwste Zelda, The Twilight Prince voor de GameCube en de Wii, is wederom een fantastische game afgeleverd. Op dit moment werkt Nintendo met man en macht aan The Legend of Zelda: Phantom Hourgla voor de DS-handheld, maar ook aan een nieuwe Zelda voor de Wii wordt al volop gedacht.

Eiji Aonuma, de game director van een aantal Zelda's waaronder de nieuwste, heeft enkele intere ante uitspraken gedaan over een nieuw te verschijnen Zelda-game op Nintendo's Wii. Volgens deze man is Twilight Prince nog maar het topje van de ijsberg van waartoe de Wii in staat is. Twilight Prince was oorspronkelijk alleen voor de GameCube in ontwikkeling, en daarom heeft Nintendo slechts gebruik gemaakt van de basismogelijkheden van de Wii, zoals het mikken en de bewegingsgevoeligheid. "Maar nu we verder gaan, en meer gewend raken aan de Wii-besturing en aan het ontwikkelen voor de Wii, kun je nog diepgaandere controls verwachten in de toekomst."

Ook zijn de grafische mogelijkheden van de Wii niet ten volste benut, vanwege het feit dat Twilight Prince oorspronkelijk voor de GameCube in ontwikkeling was. "We kunnen er veel meer mee doen en ik kijk er naar uit om dat te gaan doen."

Verder wil Aonuma graag een orkestrale soundtrack in de volgende Zelda. Over het toevoegen van gesproken dialoog is hij echter minder zeker. Hij vindt het goed dat de hoofdpersonen geen gesproken dialoog hebben, en wil slechts voice-acting toevoegen wanneer het daadwerkelijk iets toevoegt aan de gameplay.

Samenvattend: de volgende Zelda op de Wii maakt beter gebruik van de specifieke besturing, wordt mooier en zal een volledige orkestrale soundtrack bevatten. En wij gaven Twilight Prince al een 10...


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou