Volgend jaar eerste onthullingen CryEngine 3-games | Gamer.nl

Volgend jaar eerste onthullingen CryEngine 3-games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Jones stelt dat er op dit moment al zo'n veertig licenties voor de CryEngine 3 uitgegeven zijn, maar dat de daadwerkelijke games die hier gebruik van maken nog in een te vroeg stadium zijn om te onthullen. "We hebben er al een aantal getoond, maar er staan er nog veel meer op stapel. [...] Er zullen volgend jaar zeker een aantal intere ante producten in uiteenlopende genres getoond worden die gebruikmaken van CryEngine 3, zowel voor PC als de consoles. 

Jones liet verder weten onder meer aan het Amerikaanse leger een licentie te hebben verleend, dat de engine in gaat zetten om soldaten te trainen. Ook een aantal architectenfirma's hebben een licentie ontvangen. Op dit moment is Crysis 2 van ontwikkelaar Crytek zelf de enige reeds verschenen game die gemaakt is met CryEngine 3.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou