Vodafone en ESL komen met eerste 5G e-sportstoernooi

Vodafone en ESL komen met eerste 5G e-sportstoernooi

Vodafone en ESL organiseren met de Vodafone 5G ESL Mobile Open de allereerste e-sportscompetitie waarin de finale via een lokaal 5G-netwerk wordt gespeeld.

Daarbij is de grote finale van het toernooi in Milaan in real-time via het mobiele netwerk te zien. Het toernooi begint op 31 mei en eindigt op 29 september met de finale in Milaan. De mobiele games PUBG Mobile en Asphalt 9: Legends worden gespeeld.

Voor de finale zijn er online kwalificatierondes die in alle zeventien landen waarin Vodafone actief is op iOS en Android gespeeld kunnen worden. De finalerondes tijdens de Milan Games Week op 28 en 29 september worden voor het eerst in de geschiedenis op een 5G-netwerk gespeeld. Finalisten maken kans op de prijzenpot van 165.000 euro.

"We zien dat mobile gaming en e-sports in Nederland blijft groeien in populariteit", aldus Louise Meijer, director Brand & Communications voor VodafoneZiggo Nederland. "Als ‘het netwerk voor gamers’ zijn we dan ook ontzettend trots op onze samenwerking met ESL en het toernooi. Hiermee geven we zowel hardcore als casual gamers de mogelijkheid om hun mobile gamingprestaties te verbeteren en een hoger niveau te bereiken. We hopen natuurlijk op een Nederlands kampioen, zodat hij of zij ook realtime Vodafone’s 5Gnetwerk in Milaan kan ervaren, inclusief de korte responsetijden (low latency) en hoge snelheden."

Geïnteresseerden kunnen zich via de officiële website aanmelden voor de online kwalificatierondes. Hier is ook meer info te vinden, en wanneer het toernooi begint verschijnen er regelmatig video's en leaderboards.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou