Vivendi koopt nog meer Ubisoft-aandelen | Gamer.nl

Vivendi koopt nog meer Ubisoft-aandelen | Gamer.nl

Vivendi heeft nog meer aandelen van de Franse uitgever Ubisoft gekocht. Vorige week had Vivendi 6,6 procent van het bedrijf in handen, inmiddels is dat 10,39 procent.

Vivendi laat weten dat het bedrijf deze besli ing alleen maakt, zonder invloed van een andere partij. Het bedrijf laat weten dat het zijn recht is meer invloed in Ubisoft en Gameloft (een ander Frans bedrijf waar Vivendi aandelen van koopt) te krijgen om zo uiteindelijk onderdeel uit te maken van zijn raad van bestuur.

Dat laatste is waar Ubisoft-president Yves Guillemot eerder deze week in een interne e-mail naar werknemers die uitlekte al voor waarschuwde. Een overname van Ubisoft zou er volgens hem voor kunnen zorgen dat de uitgever "gemanaged wordt door mensen die onze expertise en hoe we succesvol worden in deze industrie niet begrijpen."

"We gaan vechten om onze onafhankelijkheid te behouden", zei Guillemot in de e-mail. "We laten ons niet van onze doelen afleiden door deze of toekomstige acties door Vivendi of anderen. De beste verdediging is om gefocust te blijven op wat we altijd goed hebben gedaan: de meest originele en memorabele game-ervaringen leveren."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou