Virtual reality-bril Sony verschijnt in eerste helft 2016 | Gamer.nl

Virtual reality-bril Sony verschijnt in eerste helft 2016 | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Sony toonde tijdens de Game Developers Conference (GDC) een nieuw prototype van de bril. De nieuwe versie heeft een uitschuifbaar display. Hierdoor kunnen gebruikers de bril gewoon ophouden als zij bijvoorbeeld een slok van hun drinken willen nemen.

Project Morpheus werd tijdens de GDC van 2014 al onthuld, maar inmiddels is de ontwikkelaarsversie van een update voorzien. De nieuwe versie biedt naast een full hd oled display van 5,7 inch ook een beeldverversing van 120 beelden per seconde. Hierdoor is Project Morpheus volgens Sony beter dan andere brillen geschikt om mee te gamen.

Foto: NU.nl/Marcel Vroegrijk

Playstation 4

De virtual reality-bril wordt gemaakt voor de Playstation 4 en maakt gebruik van de Playstation Eye-camera, die hand- en hoofdbewegingen herkent. Om dit mogelijk te maken is de bril voorzien van 9 led-lampjes op verschillende zijden van de bril, zodat de bril in iedere positie te volgen is.

Project Morpheus is al sinds 2010 in ontwikkeling en ontstond uit een geïmproviseerde combinatie van bewegingsgevoelige controller Playstation Move en een Sony's HMZ-bril, een zogeheten head-mounted display zonder virtual reality-mogelijkheden. Het is nog niet bekend hoeveel Project Morpheus gaat kosten en wanneer de bril precies in de winkels ligt.

Door: NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou