Update: 'Vierde Valkyria Chronicles komt eind 2016 naar PS4' | Gamer.nl

Update: 'Vierde Valkyria Chronicles komt eind 2016 naar PS4' | Gamer.nl

Er is een vierde Valkyria Chronicles-game op komst: Valkyria of the Blue Revolution. Het spel moet in Japan eind 2016 uitkomen op PlayStation 4. Dat schrijft het Japanse gametijdschrift Famitsu.

Ook maakt Famitsu bekend dat er een Valkyria Chronicles-remaster in de maak is voor de PlayStation 4. Dit spel moet 10 februari 2016 uitkomen en bevat een demo voor Valkyria of the Blue Revolution.

Update: Het Rus Empire speelt volgens Gematsu een hoofdrol in het vierde deel in de Valkyria-reeks. Dit rijk heeft snelle technologische ontwikkeling doorgemaakt. Het kleine Jutland wordt onderdrukt en komt in opstand tegen deze koloniale macht.

De hoofdpersonen zijn Amleth, de generaal van Jutlands leger, princes Ophelia en Brynhildr die bij de Rus Empire hoort. Uit de scans van Famitsu blijkt dat het spel nieuwe gameplayelementen krijgt: het lijkt erop dat twee personages tegelijk kunnen aanvallen.

Valkyria Chronicles  verscheen in 2008 op de PS3 en eind 2014 op pc. Valkyria-uitgever Sega registreerde onlangs al een handelsmerk voor Valkyria of the Blue Revolution.

De Valkyria Chronicles-reeks speelt zich af in een setting geïnspireerd door Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Spelers kunnen eenheden op het slagveld vanuit een rts-aanzicht besturen, maar ook overschakelen naar een derdepersoonsaanzicht.

Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou