"Videogames spelen is net zo goed als mediteren" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Karmapa Lama vertelt in het interview dat hij zichzelf naast een onderwijzer van het Tibetaans Boeddhisme ook een wereldburger van de 21e eeuw vindt. Hierdoor is het in zijn ogen dan ook belangrijk om naast de traditionele vormen ook nieuwe manieren te omarmen voor bijvoorbeeld therapeutische doeleinden.

Therapie

Dorje ziet videospellen dan ook als een soort emotionele therapie. "We hebben allemaal emoties, of we nou een Boeddhistische leven tijl aanhangen of niet. Gelukkige emoties, verdrietige emoties, verontwaardigde emoties. We moeten een manier vinden om hier mee om te gaan als ze de kop opsteken."

Dorje vertelt verder: "Dus, voor mij kan het een uitlaatklep zijn, een soort verlichting van druk, om gewoon wat spelletjes te spelen. Als ik negatieve gedachten of gevoelens heb, zijn games een manier waarop ik die energie vrij kan laten in de context en illusie van het spel. Ik voel me daarna beter."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou