Update: Leden uit games-industrie bekend die in gesprek gaan met Trump | Gamer.nl

Update: Leden uit games-industrie bekend die in gesprek gaan met Trump | Gamer.nl

Update: De namen die in gesprek gaan met Trump over geweld in video games zijn bekendgemaakt.

Ten eerste woont Michael Gallagher het gesprek bij. Hij is de directeur van Entertainment Software A ociation.

De tweede persoon die aanwezig is, is Robert Altman. Altman is de CEO van ZeniMax, het moederbedrijf van Bethesda. Doom en Wolfenstein zijn spellen die eventueel in de discu ie naar voren kunnen komen. Als laatste woont Strau Zelnick de meeting bij. Hij is de CEO van Take Two Interactive, die voornamelijk bedrijven zoals 2K Games en Rockstar Games aanstuurt. Games die eventueel besproken kunnen worden zijn de GTA serie en de opkomende game, Red Redemption 2.

Origineel bericht:
De Amerikaanse president Donald Trump gaat in gesprek met de Entertainment Software A ociation (ESA) naar aanleiding van de schietpartij in Parkland, Florida. Aldus woordvoerder Sarah Huckabee Sanders.

In eerste instantie zei Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders vorige week in een persvoorlichting dat een gesprek met de ESA was ingepland. ESA zei vervolgens dat ze niet waren benaderd voor een gesprek.

Een woordvoerder van de ESA bevestigt vandaag dat een uitnodiging is ontvangen en dat het gesprek donderdag plaatsvindt. "Dit biedt de mogelijkheid om een discu ie te voeren die gebaseerd is op feiten over video game-cla ificaties, onze toewijding tegenover ouders en de middelen die wij gebruiken om geïnformeerde besli ingen te maken omtrent entertainment."

De ESA zegt tevens dat er geen bewijs is voor een verband tu en gameplay en geweld. Zo wordt in een verklaring van de ESA gezegd: "Er wordt wereldwijd genoten van video games en talrijke instanties en betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat er geen verband is tu en games en geweld. Zoals elke Amerikaan zijn wij verontrust over het niveau van wapengeweld in Amerika. Video games zijn simpelweg niet het probleem: entertainment wordt wereldwijd gedistribueerd en geconsumeerd, maar Amerika heeft een exponentieel hogere mate van wapengeweld dan andere landen.''

Eerder zei Trump in een gesprek over de veiligheid op scholen: "We moeten iets doen aan wat kinderen zien en hoe ze het zien. En ook video games. Ik hoor meer en meer mensen zeggen dat de mate van geweld in video games de gedachtes van mensen aan het vormen is."

In 2013 was er door Barack Obama naar aanleiding van een schietpartij op een school in Newtown ook een gesprek georganiseerd met de leden van de games-industrie. Obama had aan Joe Biden gevraagd om een aantal gesprekken in te plannen met experts op het gebied van onder andere mentale gezondheid, onderwijs, film en tv en games. Uit deze gesprekken ontstond een plan voor meer wetenschappelijk onderzoek rondom de relatie tu en geweld, videogames en mediabeelden uitgevoerd door het centrum voor Ziektebestrijding. Barack Obama zei in 2013 over de acties die ondernomen werden: "Als er ook maar een ding is dat het geweld kan reduceren, als er maar een leven gered kan worden, dan zijn we verplicht om het te proberen."

ESA is een handelsorganisatie die gaat over het cla ificatiesysteem van video games. Veel topmannen van grote game bedrijven maken deel uit van deze organisatie. Zo werken onder andere Capcom, Electronic Arts, Konami, Microsoft, Nintendo, Sony Interactive Entertainment, Take-Two Interactive, Ubisoft mee met de organisatie.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou