Vicepresident creative en editorial services verlaat Ubisoft

Vicepresident creative en editorial services verlaat Ubisoft

Tommy François, vicepresident van creative en editorial services bij Ubisoft, heeft het bedrijf verlaten. Dat bevestigt het bedrijf aan href="https://www.businessinsider.nl/ubisoft-sexual-harassment-allegations-tommy-francois-leaves-company-yves-guillemot2020-8/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Business Insider</a>en <a href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-08-03-tommy-fran-ois-has-left-ubisoft" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Games Industry</a>.

François is onderdeel van vermeend seksueel wangedrag en een giftige werkcultuur bij Ubisoft, waardoor veel hoofden het bedrijf eerder verlieten. Zo stapten onder andere Serge Hascoet, hoofd van Ubisofts Canadese studio's en Maxime Belánd, vicepresident van editorial, op.

De situatie kwam aan het licht via Bloomberg, waar (oud-)Ubisoft-medewerkers zich uitspraken over wangedrag en racisme bij het bedrijf. Daar zei CEO Yves Guillemot in zijn brief over het vertrek echter niets over.

Vanwege een onderzoek naar de werkcultuur bij Ubisoft werdFrançois in juni al op non-actief gezet. Guillemot gaf aan de hand daarvan aan dat er 'grote veranderingen' doorgevoerd worden bij het bedrijf:

"Ubisoft is tekortgeschoten in zijn plicht om een veilige en inclusieve werkomgeving te creëren voor zijn werknemers. Dit is onacceptabel, omdat giftig gedrag direct indruist tegen de waarden waarop ik nooit compromissen sluit, en dat ook nooit zal doen. Ik ben toegewijd om grote veranderingen door te voeren in het bedrijf om onze werkcultuur te verbeteren en te versterken."

Momenteel bereidt Franse vakbond Solidaires Informatique een rechtszaak tegen Ubisoft voor.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En al die jaren heeft Ubisoft zichzelf in de AC-games op de borst geklopt dat er zoveel diverse mensen aan de game gewerkt hebben. Dat klopt vast wel, maar wat ze vergeten waren erbij te vermelden is dat die mensen aangerand en gediscrimineerd werden. Het was dus echt alleen maar marketing. Ik ben benieuwd of ze dat statement nog steeds durven maken in de volgens AC-game

0

@fonsrutte Heel apart idd. Kan me herinneren dat er heel veel nationaliteiten in die games een mooie rol hadden, alsof racisme en ongelijkheid in die games niet bestond.

0
test

@fonsrutte Overdrijven is natuurlijk ook een kunst...

0

@SuperDre eh overdrijven, dat is toch wat er gebeurd is?

0
test

@SuperDre hoezo is dit overdrijven. Hij heeft gewoon gelijk. Op het moment dat je zo statement maakt moet je het ook kunnen waarmaken. Je moet niet a zeggen en b gaan doen. Zo werkt het leven niet. Geen woorden maar daden.

0

Aanbevolen voor jou