Vib Ribbon was op de PlayStation een zeer amusante en muzikale titel. De game liet je op het juiste moment, op de maat van de muziek op een knop drukken. Op die manier omzeilde je dan een hindernis op het scherm.

Alleen dat al zou een geniaal spel geweest zijn, maar de grafische stijl waarin het gebracht werd was ook bijzonder verassend. Niet met veel polygonen, moeilijke textures en dat soort onzin, maar gewoon een aantal witte lijntjes op een zwarte achtergrond.Vib Ribbon komt van de makers van PaRappa The Rapper en dat geeft je wel een idicatie van wat voort soort game we hier te maken hebben. Vibri, de held van het verhaal, is een konijn dat over een eindeloze weg loopt, "Ribbon" genaamd. Zo, titel verklaard :o. Vibri loopt echter liever over de Ribbon rond met een muziekje op de background, maar muziek heeft invloed op de vorm van Ribbon, waardoor Vibri's weg steeds moeilijker word. De speler moet Vibri veilig over de Ribbon leiden. Vib Ribbon op de PlayStation

Het leuke is nu, dat er een Vib Ribbon 2 aan zit te komen, voor nog onbekende platformen. Gezien de connecties die de ontwikkelaar met Sony heeft zal de game waarschijnlijk op de PlayStation verschijnen. Vib Ribbon zal grafisch in ieder geval het maximale halen uit de PS2 .