Viacom verkoopt Harmonix | Gamer.nl

Viacom verkoopt Harmonix | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Harmonix werd in 2006 aangekocht door MTV, ook een onderdeel van Viacom, voor een bedrag van 175 miljoen dollar en heeft de afgelopen jaren verscheidene muziekgames ontwikkeld, waaronder de Rock Band-games. De nieuwste game, Rock Band 3, is uit sinds 28 oktober en wist in Engelandin de eerste week  7386 exemplaren te verkopen.

Een marktanalist van Cowen & Company, Doug Creutz, speculeert dat het logisch zou zijn als Activision Harmonix besluit te kopen om zo Harmonix met het Guitar Hero-merk te herenigen. Harmonix heeft  Guitar Hero 1 en 2 ontwikkeld, maar de rechten van de Guitar Hero-franchise lagen bij Red Octane, een uitgever die werd overgenomen door Activision. Volgens de analist zou het logisch zijn "gezien de dalende verkopen in het muziekgenre om de Guitar Hero- en Rock Band-franchises te combineren".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou