Viacom klaagt ex-aandeelhouders Harmonix aan | Gamer.nl

Viacom klaagt ex-aandeelhouders Harmonix aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het bedrijf keerde in 2007 een totaal van 150 miljoen dollar aan verwachte verkoopopbrengsten uit aan de aandeelhouders van Harmonix. Nu er voor 18 miljoen dollar aan winst blijkt te zijn gemaakt, eist Viacom 131 miljoen dollar terug dat volgens het bedrijf "de aandeelhouders niet toebehoort". Volgens Viacom was de 150 miljoen dollar een "voorlopige berekening" van de afrekening op basis van kwaliteit en efficiëntie, welke verkeerd berekend zijn.

Vorig jaar klaagde de aandeelhouders van Harmonix het toenmalige moederbedrijf Viacom aan omdat ze "te weinig kregen betaald". Een standpunt van de aanklager was dat Viacom onder prestatiegerichte bonu en uit probeerde te komen door kostencijfers te manipuleren. Deze rechtszaak is in december voor een financiële bemiddelaar gekomen, maar hierin is nog overeenstemming bereikt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou