Verloren NES-game gevonden op 21 floppy disks

Verloren NES-game gevonden op 21 floppy disks

Er is een nooit uitgekomen NES-game ontdekt door de Video Game History Foundation. De game was verspreid op 21 floppy disks.

De game is van designer en programmeur Chris Oberth die werkzaam was in de game-industrie in de eind jaren 70, 80 en 90. Een aantal games die hij heeft gemaakt zijn Phasor Zap, Anteater en hij heeft tevens gewerkt aan Indiana Jones and the Tempel of Doom. Oberth overleed in 2012 en zijn familie doneerde zijn werk aan de Video Game History Foundation (VGHF). Tijdens het doorspitten van zijn spullen vond de organisatie restanten van een nooit uitgekomen NES-game op een nog werkende floppy. De VGHF ging op zoek naar de andere stukken van de game en met heel geluk vonden ze die op nog 20 andere werkende floppy disks. De organisatie nam het besluit om de verloren game te gaan reconstrueren.

Het gaat om een racegame gebaseerd op de film Days of Thunder uit 1990 met Tom Cruise. In de game moet de speler voor de start van de race eerst in zijn eentje een kwalificatierace doen in faux 3D-stijl. Als de speler daar doorheen komt gaat de echte race van start in 2D met andere racers op de baan. De racers hebben dezelfde namen als de personages uit de film. De reconstructie van de game is hieronder te bekijken.

Watch on YouTube

Om onbekende redenen is de game geannuleerd en is er een andere game uitgebracht door Beam Software. De Video Game History Foundation is van plan om de broncode van de game beschikbaar te maken voor mensen die hun eigen roms van Days of Thunder willen maken. Er zijn ook plannen om de game uit te brengen op een NES-gamekaart om zo de game alsnog naar de originele console te brengen. Alle opbrengsten van de verkoop gaan naar de familie van de overleden programmeur.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Doet me denken aan de oude ms-dos game Stunts (https://www.youtube.com/watch?v=-hKK4_gvOS0)

0
test

@HellFire36 Stunts! Damn, die game heb ik helemaal grijs gespeeld. Wat was dat fantastisch.

0
test

Wel raar dat hij 20 floppies nodig had voor zijn game, terwijl de meeste snes games op 1 floppy passen.

0
test

@Leshrac Dat komt denk ik omdat de rom een gecompileerde versie is. Op de disk's staat de source code / graphics. Die zullen groter zijn.

0

@Leshrac Floppy's hadden heel weinig opslag in de 80's. Enkele kb's. Een NES game kan makkelijk 300Kb zijn en als het niet gecompileerd/ geoptimaliseerd is, dan kan dit makkelijk.

0

Aanbevolen voor jou