Take 2 Interactive heeft vandaag de financiële cijfers voor het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 april van dit jaar, bekend gemaakt. Men heeft het afgelopen kwartaal een verlies gemaakt van $14.6 miljoen dollar, tegenover een winst van $14.6 miljoen dollar het jaar ervoor. De omzet in het tweede kwartaal is gedaald van $193.0 vorig jaar naar $153.4 dit jaar.

In het tweede kwartaal bracht men onder andere Manhunt naar de PC en Xbox, Mafia naar de Xbox en PS2, Max Payne naar de GameBoy Advance en verscheepte men in Amerika Destruction Derby Arenas voor de Playstation 2. Verder bracht het budgetlabel Global Star nog een aantal titels op de markt, waaronder Serious Sam: Next Encounter, Carve en Corvette.

Een financieel overzicht kan natuurlijk niet zonder een blik op de toekomstige titels. De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar Grand Theft Auto: San Andreas, dat op 19 oktober in de VS en op 22 oktober in Europa zal verschijnen. Verder zal Rockstar in het vierde kwartaal nog de movie tie-in The Warriors, de racegame Midnight Club 3: DUB Edition en de GBA versie van Grand Theft Auto op de markt brengen.

Onder het Gathering label brengt Take Two ons dit jaar nog de strategische titel Kohan II: Kings of War en de tactische shooter Close Combat: First to Fight, beiden voor PC. Voor PS2 en Xbox mogen we onder dit label Robotech: Invasion en Vietcong: Purple Haze verwachten. Tot slot zal ook het Global Star label nog een aantal titels op de markt brengen, waaronder Classified: The Sentinel Crisis, Spy vs. Spy, Ford Mustang: 40th Anniversary Edition, Motocross Mania 3 en een aantal titels in de Outlaw sportsreeks.

Al met al een redelijk bescheiden line-up voor de uitgever, al is Take 2 de laaste tijd wel goed in het op de valreep aankondigen van nieuwe titels. Opvallende afwezigen in het overzicht zijn Serious Sam 2 en natuurlijk Duke Nukem Forever, dat men lang geleden al afgeschreven heeft.