Verleng batterijduur Pokémon Go door maps te downloaden | Gamer.nl

Verleng batterijduur Pokémon Go door maps te downloaden | Gamer.nl

Reddit-gebruikers zijn er achter gekomen dat de batterijduur van smartphones tijdens het gebruik van Pokémon Go verlengd kan worden door in Google Maps de maps te downloaden en offline te gebruiken.

De batterij van de iPhone of Android van mensen die Pokémon Go spelen, raakt snelt leeg doordat het spel constant de map van waar de speler is ververst. De game maakt namelijk gebruik van de locatie waar de speler op dat moment is.


Op Reddit zijn mensen er achter gekomen dat de batterij minder snel opgaat wanneer in Google Maps de map van de locatie waar de speler is gedownload wordt. Spelers kunnen bijvoorbeeld de map van de stad waar ze wonen downloaden, zodat de Pokémon Go-app deze map niet constant ververst. Dit heeft verder geen invloed op wat men in de game kan doen, zoals pokémon vangen of gyms bezoeken.

Vooralsnog lijkt dit met zekerheid te werken op Android-toestellen. De meningen over of het werkt op iOS-toestellen zijn nog verdeeld. iOS-apps mogen over het algemeen niet zo nauw met elkaar communiceren, wat de werking hiervan moeilijk maakt. Mogelijk is daar later op de dag meer over bekend wanneer meer mensen de truc hebben uitgeprobeerd.

Spelers doen dit door Google Maps te openen, naar settings te gaan, naar offline maps te gaan, daar op het Plus-teken te klikken en het gebied te kiezen wat men offline beschikbaar wilt stellen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou