Verkoop Xbox One X neemt toe tijdens Xbox Series X pre-orders

Verkoop Xbox One X neemt toe tijdens Xbox Series X pre-orders

De verkoop van de Xbox One X is gisteren tijdens de pre-orders van Xbox Series X opvallend gestegen op Amazon.

Twitter-account AndrewAlerts, waarop diverse deals worden gedeeld, plaatste gisteren een opvallende observatie. In de lijst waarin wordt bijgehouden welke gameproducten op Amazon stijgen en dalen in de verkoop, was te zien dat de verkoop van de Xbox One X, de huidige spelcomputer van Microsoft, met 747 procent was gestegen.

Dit is opvallend, omdat gisteren tevens de pre-orders van de Xbox Series X en Series S - de next-gen consoles van Microsoft - van start gingen. Hoewel er geen manier is om dit te controleren, zou een gedeelte van de mensen die de Xbox One X hebben gekocht via Amazon dat wel eens per ongeluk kunnen hebben gedaan. Mogelijk heeft de naam, dat veel wegheeft van de namen van de next-gen consoles, voor verwarring gezorgd. Het is echter ook mogelijk dat meer gamers gisteren besloten op het laatste moment nog een Xbox One X te kopen.

Ook vandaag is de verkoop van Xbox One X gestegen - maar met 69 procent al wel minder intens. De opvolgers van de console zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het zijn dan ook nogal idiote console namen sinds de Xbox one, zou me inderdaad niet verbazen als het voornamelijk een misverstand is.

0
test

Mooi voorbeeld van slechte naamgeving gok ik in combinatie met hype en beperkte beschikbaarheid van de console, wellicht met wat misleidende advertenties op Amazon. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de ongeïnformeerde mensen die onzin verspreiden dat de One X in alle opzichten beter is dan de Series S en je beter een One X kan kopen. Ach ik zie het maar als een vorm van natuurlijke selectie, als je zelf te dom/lui bent om goed te lezen voor je 500 euro uitgeeft dan verdien je ook gewoon om er een les aan over te houden. Uiteindelijk krijgen de meeste van deze mensen gewoon hun geld terug als ze erachter komen dat ze iets verkeerds besteld hebben en hun bestelling annuleren of retour sturen.

0
test

@FishSt1ck Ik ben het deels met je eens, maar dat een bedrijf als Microsoft een console op de markt brengt met de naam Xbox One X en Xbox Series X zou ik het zelf ook niet zo gek vinden dat mensen in de pre-order hype (zeker na het drama van playstation) gewoon zo snel mogelijk zon ding in hun wagentje kieperen. Wat ik wel interessant vind is dat dit dus duidelijk mensen zijn die geen Xbox One al hebben staan. Is er dan nu opeens zoveel interesse in de volgende xbox ipv ps5?

0

@WvA Ga er maar niet gelijk vanuit dat dat allemaal mensen zijn die nog geen Xbox hebben staan. Het verbaast me elke keer weer hoe enorm slecht mensen lezen/kijken en maar gewoon wat bestellen. Op mijn werk ook, overal staat op een pagina dat dat product alleen voor bedrijven is, je gelooft niet hoeveel particulieren ik aan de telefoon daarvoor krijg. Snap de verwarring ook wel voor mensen die er niet zo mee bezig zijn maar wel die Xbox willen.

0
test

@WvA Denk inderdaad dat @Zut gelijk heeft dat het met name mensen zullen zijn die dachten een Xbox Series X te kopen en door onvoldoende lezen de One X in de winkelwagen gestopt hebben. Betwijfel dat mensen nu besluiten om opeens een "upgrade" naar de One X te doen, dan kunnen ze beter wachten tot na November als ze dat van plan zijn. Hoe dan ook lijkt me dat een domme zet, dan zou ik nog eerder voor een Series S gaan..

0

Aanbevolen voor jou