Verhaal Battlefield: Hardline draait om erin geluisde agent | Gamer.nl

Verhaal Battlefield: Hardline draait om erin geluisde agent | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens creative director Ian Milham wordt agent Nick erin geluisd wanneer een inval in een drugslab niet loopt zoals gepland. Nick moet undercover gaan en proberen de criminelen aan zijn kant te krijgen om zijn naam te zuiveren. Daardoor krijgen spelers zowel de kant van de politie als de kant van de misdadigers te zien. Deze informatie komt overeen met wat eerder naar buiten kwam door een gelekte interne Hardline-video van Electronic Arts. 

De rollen van de hoofdpersonages in de singleplayermodus worden vertolkt door Eugene Byrd (8 Mile, Bones), Kelly Hu (The Scorpion King), Benito Martinez (Sons of Anarchy) en Mark Rolston (The Shield). Wendy Calhoun, die ook de series Nashville en Justified produceert en schrijft, helpt mee met het verhaal. 

Battlefield: Hardline werd vorige week uitgesteld naar 2015. Volgens director Milham is dat "een zege, want games hebben een steeds langer leven beschoren en je hebt maar één kans om uit te komen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou